Boleh la cuba..
MURTABAK BISKUT
inti
daging / Sardin hancurkan
tumbuk bawangg merah, putih, halia -tumis bersama daun kari, serbuk kari - wangi + daging cincang + garam +perasa dan masak hingga kering sedikit.
kentang dipotong macam french fries tu- goreng dan ketepikan
santan sderhana pekat dalam 11/2 cawan (suam) kalau beli pati + air panas..
biskut lemak - lebih kurang 12 keping
inti
daging / Sardin hancurkan
tumbuk bawangg merah, putih, halia -tumis bersama daun kari, serbuk kari - wangi + daging cincang + garam +perasa dan masak hingga kering sedikit.
kentang dipotong macam french fries tu- goreng dan ketepikan
santan sderhana pekat dalam 11/2 cawan (suam) kalau beli pati + air panas..
biskut lemak - lebih kurang 12 keping
telur 2 biji
lada sulah.
Cara2
santan + garam + lada sulah .
rendamkan biskut dalam santan tadi- jangan lembut sangat..setakat basah2 jer n susun dalam loyang.. letak daging atau sardin n kentang goreng..tekan n ratakan..ulang semula lapis biskut- lapis inti -lapis biskut atas sekali.. lebihan santan tadi + telur n pukul ringan.. siram atas biskut tadi n letak hirisan bawang n cheese kalau suka..bakar 190 c 30 minit - hingga perang.. selamat mencuba..
lada sulah.
Cara2
santan + garam + lada sulah .
rendamkan biskut dalam santan tadi- jangan lembut sangat..setakat basah2 jer n susun dalam loyang.. letak daging atau sardin n kentang goreng..tekan n ratakan..ulang semula lapis biskut- lapis inti -lapis biskut atas sekali.. lebihan santan tadi + telur n pukul ringan.. siram atas biskut tadi n letak hirisan bawang n cheese kalau suka..bakar 190 c 30 minit - hingga perang.. selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment